mijn verhaal

Confrontatie met mij zelf.

 

Na er een lange tijd over nagedacht te hebben, ben ik dan op 4 oktober 2018 begonnen met mijn eerste vlog. Het blijft gek om de eerste vlog terug te zien en te vergelijke met nu. Misschien wil ik hier ook nog wel een filmpje over maken met de eerste  drie vlogs die ik heb gemaakt. Dat weet ik echter nog niet zeker of ik dat ga doen? Aangezien ik het ook best wel confronterend vond om het terug te kijken. Wel heb ik #vlog1 ingevoegd.

Waarom confronterend? Zul je nu wel denken… omdat ik toen nog in een andere wereld zat! Ik was anders gedroeg me in alle opzichten anders en was toen net ook bezig van af april 2018 om te stoppen met de druks.

Ook was ik toen nog een stuk jonger dan dat ik nu ben. Het is dan ook al weer 3 jaar geleden.

 

 

hoe ben ik begonnen met vloggen?

 

Wat de meeste mensen zich afvragen… hoe ik ben begonnen met vloggen. Dat vind ik zelf ook een erg goede vraag?!

Eigenlijk is het allemaal begonnen met dat ik eigenlijk niet veel deed met mijn leven. Geen werk, school en of vrijwilligerswerk/ dagbesteding. Ik moest wat te doen hebben maar, wist niet zo goed wat en wat ik leuk vond. Ik zag natuurlijk op YouTube de grote vloggers en ik vond dat wel erg interessant. Toen ben ik er eigenlijk van alles gaan over uit zoeken en heb ik gewoon op de een of andere dag gedacht en verzonnen ik ga een filmpje opnemen dat een vriendin en ik mee zouden gaan doen aan stoptober. De wel beruchte maand dat veel mensen stoppen met roken.

Weet het niet eens meer volgens mij heb ik dat 1-2 dagen volgehouden. In principe was dat ook wel logisch buiten m’n vriendin om rookte eigenlijk iedereen om mij heen. Ook mijn ex sterker nog.

Die had  en elke hoek en gaat je… een asbak staan, het was een wonder in mijn ogen dat er op de slaapkamer niet mocht gerookt worden. Ik snapte  dat aan de ene kant wel natuurlijk! Dat is niet fijn en gevaarlijk. Aan de andere kant vind ik als je binnen rookt dat het al een risico op zich is…

Uiteindelijk dus weer begonnen met roken maar, ook door gegaan met vloggen. Moet eerlijk zeggen dat mijn vlogs tot de dag van vandaag erg chaotisch zijn maar, goed dat ben ik ook.

Wel vind ik het nog steeds erg leuk om te doen!

Mijn advies.

 

Mijn advies zou dan ook zijn… mocht je ooit met het vloggen willen beginnen.

 • Zoek uit wat voor onderwerpen je leuk vind.  
 • Als de onderwerp je aanspreekt ga je kijken of je er daadwerkelijk wat mee kan?!
 • Voer het uit op jou eigen manier en blijf voor al je zelf.
 • Geniet er van !
 • Geef je zelf de ruimte en tijd en verplicht je zelf niet te veel.
 • Voel je, je voor al niet schuldig als de vlog te laat online komt! Dat zou je wat meer de ruimte en rust voor je zelf creëren en geven. Gun je zelf dat ook!
 • En voor de rest doe het gewoon.
 • Hoe je als kanaal moet heten… bij mij kwam het gewoon op eens. Ik heb echt wel aan mensen gevraagd die dicht bij mijn stonde hoe hun het vonden en of ze een betere naam hadden. Maar, uit eindelijk neem jij de beslissing moet jij de naam mooi vinden het tenslotte jouw kanaal.

 

Wat als ik er niet uitkom?

 

Mocht je nou toch er niet uit komen en heb je hulp nodig… zoek dan op YouTube op:

 • Hoe moet ik vloggen?
 • Waar moet ik aan denken met vloggen?
 • Wat heb ik nodig voor het vloggen?
 • Tip en tricks voor het vloggen?
 • Hoe houd ik een vlogcamera vast?
 • Wat is editten?
 • Hoe moet ik editten?

Enzovoort. Dat heeft mij namelijk ook een  stuk verder geholpen en ik had op dat moment wat mensen om mij heen die er ook weer verstand van hadden. Erg fijn!

 

Ik help jou graag verder.

 

Ik hoop met dit verhaal jullie weer wat verder te hebben geholpen?! Mocht dat niet het geval zijn wil ik altijd nog helpen. Laat dan een reactie achter of mail: storyofjjslife@gmail.com

En u ontvangt zo snel mogelijk antwoord.

Wie weet zie ik jouw kanaal binnen kort verschijnen.

Mochten jullie het leuk vinden zo'n blog laat het me dan weten. Misschien dat ik dan op deze pagina's meer persoonlijke blogs ook wil gaan delen.

mijn laatste advies wat ik nu kan geven.

Laat je door niemand wat wijsmaken als jij wilt vloggen, bloggen, een andere leuke hobby wilt uit oefenen.... en je vind het oprecht leuk…

volg dan gewoon je eigen hart! En ga doen wat je hart je ingeeft!

Echt waar! Echt doen!

Dat is het belangrijkste advies dat ik aan jullie mee kan geven!

 

XOXO, 

liefsjuliana.nl


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.