Sony camera review

Oh my god! Heb niet een heel lang moeten wachten maar, voor mijn gevoel duurde het een eeuwigheid. Eindelijk heb ik hem dan m'n nieuwe Sony vlog camera. De nieuwste van de nieuwste Sony ZV-1 vlog camera. I am so happy right now!

Moet heel eerlijk zeggen dat ik om de prijs zeker wel erg heb getwijfeld tuurlijk! Want ik vond wel dat het hem waard moest zijn. Als je de camera namelijk nieuw koopt is het echt heel erg duur, het was dan ook echt een rib uit mijn lijf!

Toch was ik als vlogster erg nieuwsgierig naar de camera en kon ik niet wachten tot ik hem kon gaan kopen. Persoonlijk vind ik het een erg handige camera om het te kunnen meenemen want, de camera is klein en wat ik dan zelf fijn vind aan deze camera is dat ie ligt is. Ook zitten er een hoop features op wat erg fijn is.

Op elke vlog/camera's zitten er voordelen en nadelen bij.

Wat ik zelf dan weer erg wennen vond is dat de lens van de camera kun je niet vervangen. Dat is iets wat ik hier voor wel kon. Maar goed dat was een kwestie van wennen! Gelukkig schuift de lens wel helemaal naar binnen waardoor hij compact en klein is en blijft. dat heb je namelijk niet als je telkens de lens er op en er af moet halen want, dat gebeurd er met een vlog/camera waar van je de lens kunt vervangen.

De lens is heel erg lichtgevoelig heeft een mooie scherptediepte en is ook super snel scherpstellen dat vind ik zo fijn. iets wat ik miste bij mijn andere vlogcamera. Het nadeel is dan wel dat je vast zit aan 1 lens. Gelukkig is dat voor vloggers prima en dus een minder probleem dat je de lens niet kan vervangen.

Wat mij ook opviel was dat als het wat donkerder is je als nog een super mooi resultaat hebt.

Hoe dichter je op de lens zit, hoe onscherper de achtergrond. Dit maakt video’s gelijk een stuk professioneler. Om het effect te versterken zit er een functie op de camera die dit effect nog eens extra versterkt. Dit effect staat standaard uit en is iets wat ik vrijwel direct aan zet als ik ga vloggen.

 

Het is ook erg fijn om te weten dat wat voor een huidtype je ook hebt... de camera is in staat om je huid egaal te verzachten waardoor je er altijd onwijs goed uitziet. Je kunt kiezen uit 3 niveaus. Het eerste niveau is al meer dan prima! Ook heeft de camera een volledig bereik van verschillende huidtinten.

Het geluid van de camera is één van die punten waar zoveel over geadverteerd wordt en dat is zeker niet slecht. De microfoon van de camera is zo gemaakt dat hij omgevingsgeluiden verminderd en je stem helder houdt. Door gebruik te maken van zogenaamde 3 capsules neemt de microfoon je stem duidelijk op. Je krijgt er een windscherm bij, zeker fijn voor winderige plekken, maar voorkom wind, want je blijft het natuurlijk horen. Als je op zoek bent naar een alles-in-een-camera, dan is het geluid ook een stuk beter dan de gemiddelde ingebouwde camera. Ik mag zeggen dat ik ondanks de wat mindere batterij duur en de oplaad pund van de batterij. Maar gelukkig is ook daar een oplossing voor! Ben ik er toch heel tevreden over! Vind de camera zeker gebruiksvriendelijk en beveel de camera zeker aan. 

 

plus punt:  compact, licht, strak design.

min punt: De batterij duur en dat je het aan een usb kabel aan de camera zelf moet opladen.

 

( Hyperlink youtube  Over mij  contact  ) 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.